Finner stadig flere omkomne etter ferjekatastrofe

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stadig flere omkomne hentes opp fra ferja Sewol som kantret og sank utenfor kysten av Sør-Korea i forrige uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Myndighetene i Sør-Korea opplyste tirsdag at det offisielle tallet på omkomne nå er 104, mens 198 fortsatt er å finne på lista over savnede.

Den sørkoreanske ferja hadde 476 mennesker om bord, de fleste av dem skolebarn, da den forliste 17. april.

174 mennesker, blant dem kapteinen og størstedelen av mannskapet, ble evakuert fra det synkende skipet, mens flesteparten av de øvrige fulgte ferja til bunns.

Les også: Panikk blant fergemannskap før forliset i Sør-Korea

Ferjekatastrofen kostet dermed rundt 300 mennesker livet og dette gjør ulykken til en av de verste i fredstid i Sør-Korea.

Nærmere 300 mennesker omkom da en ferje kantret og sank utenfor vestkysten av Sør-Korea i 1993, mens over 500 mennesker omkom da et kjøpesenter i Seoul raste sammen to år senere.

Sør-Koreas president Park Geun-hye har rettet nådeløs kritikk mot kapteinen og mannskapet om bord i Sewol og mener at de langt på vei er medskyldige i drap.

– Oppførselen til kapteinen og noen av besetningsmedlemmene var fullstendig uforståelig, uakseptabel og jevngod med drap, sa president Park Geun-hye mandag.

I en fire år gammel instruksjonsvideo, gir kapteinen sikkerhetstips til passasjerene. Han hevder også at ferga er verdens sikreste farkost. Se videoen her: