Meny

Minst 26 drept i selvmordsangrep i Irak

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere angrep, blant annet to bilbomber, tok livet av minst 26 personer sør Bagdad for mandag, opplyser sikkerhetskilder.

I det dødeligste angrepet mandag detonerte en selvmordsbomber en bil rigget med eksplosiver ved en politikontrollpost i Suweira sør for hovedstaden Bagdad. 13 personer ble drept og 35 såret, ifølge myndighetene.

To personer ble drept da en annen bilbombe eksploderte ved en kontrollpost i Madain, og én person ble skutt og drept av bevæpnede menn i Latifyah. I tillegg ble minst fem personer drept i et selvmordsangrep mot en butikk i Sadr, mens minst to ble drept i Shaab.

I Karrada ble tre drept i et angrep mot en handlegate.

Søndag ble minst 16 personer drept i et selvmordsangrep ved universitet nord i Bagdad. FNs spesialutsending til Irak, Nickolay Mladenov, fordømte angrepet på universitet, som drives av en sjiamuslimsk stiftelse, og han sier det var et forsøk på å fyre opp under sekterisme.

– Målet er valgt for å egge sekterisk hat. Dette er nok et eksempel på den sekteriske volden menneskene i Irak må kjempe mot for å få fred, og det skjer i en tid da det irakiske folk forbereder seg til å gå til urnene, sier han.

Angrepene skjer bare en drøy uke før Irak skal velge ny nasjonalforsamling. Fra starten av året er 2.700 personer drept i landet. Volden er i stor grad knyttet til konflikter mellom sjiamuslimer og sunnimuslimer, og den er blitt enda verre som følge av krigen i nabolandet Syria.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus