Meny

Finland lanserer homoerotiske frimerker

I september lanserer det finske postvesenet Itella Posti verdens første homoerotiske frimerker. Foto: Itella Posti.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finsk homokunst er motivet når det finske postvesenets lansereer ny frimerkeserie.

I september lanserer det finske postvesenet Itella Posti verdens første homoerotiske frimerker.

Tom of Finland-serien består av tre selvklebende frimerker prydet av tegninger laget av en av Finlands mest kjente kunstnere, Touko Laaksonen.

Laaksonen, som døde i 1991, var bedre kjent som Tom of Finland. I Tom of Finlands kunst ble politimenn, bygningsarbeidere, marinegaster og tømmerhuggere gjort om til sexobjekter.

Les også: 2000 synger regnbueversjon av den russiske nasjonalsangen

Den kunsteriske fremstillingen av seksualitet mellom menn var med på å definere fremstillingen av homokultur, og Tom of Finland høstet stor anerkjennelse internasjonalt.

Det er Toms ikonstatus og den internasjonale anerkjennelsen som holdes fram som begrunnelse for å lansere de homoerotiske motivene på tre nye frimerker.

Men ikke alle er like begeistret for Itella Postis valg av kunstner og motiv. En underskriftskampanje mot frimerkeserien har startet og så langt fått over 2000 underskrifter.

Les også: Åpner moské for homofile

«Vi ønsker ikke at homoerotiske motiver skal represenere finsk brevpost nasjonalt og internasjonalt. Den seksuelle orienteringen til mennene på bildene overlater lite til fantasien» heter det blant annet i underskriftskampanjen, skriver nettstedet Pinknews.co.uk.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus