Meny

RBK-spiller siktet for å ha bitt politimann

Rosenborg-angriperen Nicki Bille er i hardt vær i hjemlandet Danmark. En fuktig bytur endte med at han bet en politimann og ble siktet for politivold. Foto: NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosenborgs Nicki Bille Nielsen skal ha bitt en politibetjent i armen og blitt sprayet med pepperspray i København i påsken.

Nicki Bille er satt ut av Rosenborg-troppen til søndagens kamp mot Bodø/Glimt på bortebane som følge av den episoden han er blandet inn i med dansk politi.

Det melder Rosenborg på sin nettside søndag.

Saken ble kjent via det danske Ekstra Bladet søndag formiddag. Der framkom det at Bille etter en fuktig bytur i København natten mellom torsdag og fredag i påskeuken, ble anholdt av politiet og deretter siktet for vold mot tjenestemann. Han skal ha bitt en politimann i armen i forbindelse med at han ble anholdt.

Danske medier skriver at dersom Nicki Bille blir funnet skyldig i tiltalen etter paragraf 119 i den danske straffeloven, risikerer han straff fra bøter til fengsel i åtte år.

Les også: Bille Nielsen: - Ikke hørt noe om salg

Negativ omtale

«Nicki Bille var i helga involvert i en konflikt med politiet i København, og saken har fått betydelig negativ omtale i mediene. Rosenborg Ballklub ser alvorlig på det som har skjedd og jobber nå med å fremskaffe fakta i saken. Vi ønsker ikke uttale oss ytterligere før vi har et tilstrekkelig faktagrunnlag til å si noe om hva som har skjedd», skriver Rosenborg på sin nettside søndag.

Det er ikke første gangen dansken er havnet i trøbbel.

I september i fjor fikk han 10.000 kroner i bot for ordensforstyrrelser etter å ha å ha blitt arrestert på byen. Spissen ble den gangen sendt på sinnemestringskurs etter å ha fått en skriftlig advarsel fra Rosenborg.

Hvilke konsekvenser saken fra påsken kan få for Bille er det ingen i Rosenborg som vil si noe om, men allerede er han satt ut av troppen til kampen mot Glimt.

Varslet selv

Nicki Bille varslet selv klubben om den episoden som har fått så stor omtale i både norske og danske medier. Han fortalte klubbledelsen hva som var skjedde søndag.

Mandag skriver Rosenborg på nettet at saken er uheldig. Klubben gjør alt den kan for å komme til bunns i saken. Det jobbes nå med å skaffe til veie fakta.

Rosenborg har også bestemt at Nicki Bille ikke får uttale seg til mediene om denne saken. Fra Rosenborgs side er det bare Erik Hoftun som skal si noe, heter det i en melding på RBKs hjemmesider.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus