Meny

Putin vil gi statsborgerskap til tidligere sovjetere

President Vladimir Putin godkjente lovforslaget mandag. Foto: RIA Novosti / Reuters / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Vladimir Putin har godkjent en lov som gjør det lettere for russisktalende innbyggere i det tidligere Sovjetunionen å søke russisk statsborgerskap.

Meldingen kommer dagen etter at den selvutnevnte ordføreren i Slavjansk det østlige Ukraina ba den russiske presidenten sende inn soldater i området da minst tre personer ble drept i en skyteepisode søndag.

Samtidig går utenriksminister Sergej Lavrov knallhardt ut mot de nye myndighetene i Ukraina. Lavrov reagerer på søndagens skyteepisode og hevder Kiev ikke greier å kontrollere ekstremister øst i landet.

Les også: Kreml: Soldater ved Ukrainas grense er forebyggende

Han peker også på at myndighetene har mislyktes i å fjerne demonstranter fra Uavhengighetsplassen i hovedstaden.

– Kiev sliter ikke bare med å oppfylle Genève-avtalen. De har begått grove avtalebrudd, sier utenriksministeren.

Dog gir han ikke Ukraina skylden for all uroen, men retter et stikk vestover til USA. Lavrov mener amerikanernes forsøk på å isolere Russland ikke vil lykkes og at Obama-administrasjonen må ta sin del av ansvaret i stedet for å stille ultimatumer til russerne.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus