Meny

Jevnt løp foran folkeavstemning i Skottland

Skottlands førsteminister Alex Salmond, som også er leder i Det skotske nasjonalistpartiet (SNP), mener at det er på høy tid å vinke farvel til England. Foto. Reuters / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høstens folkeavstemningen om Skottlands framtid kan bli svært spennende, viser en fersk meningsmåling.

Tidligere målinger har vist at et flertall av skottene ønsker å forbli en del av den britiske unionen, men andelen som sier at de vil stemme nei til uavhengighet er synkende.

42 prosent sier nå at de vil stemme nei til løsrivelse, mot 46 prosent i mars, viser en meningsmåling ICM har utført for avisen Scotland on Sunday.

Les også: Salmond: En avstemning om Skottlands fremtid

39 prosent av de spurte sier at de vil stemme ja til uavhengighet, noe som er uendret fra forrige måned.

19 prosent av de spurte sier at de ikke vet hva de vil stemme. Dersom denne andelen holdes utenom har nei-siden 52 prosent mot ja-sidens 48 prosent. Dette er den største andelen ja-tilhengere som noensinne er registrert.

Folkeavstemningen om Skottlands framtid skal holdes 18. september og dersom det blir ja-flertall vil arbeidet mot uavhengighet starte umiddelbart.

Les også: Norske forfattere støtter uavhengig Skottland

Det skotske nasjonalistpartiet (SNP) leder an i kampen for uavhengighet og mener at det etter 307 år er på høy tid å bryte båndene med England.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus