Meny

Drammen har landets dårligste helsesøsterdekning

Drammen utmerker seg med den laveste helsesøsterdekningen blant landets ti største kommuner, med 2.965 elever på én helsesøster. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drammen utmerker seg med den laveste helsesøsterdekningen blant landets ti største kommuner, med 2.965 elever på én helsesøster.

Heller ikke Fredrikstad kommer bra ut på statistikken. Der er det 1.684 elever per årsverk helsesøster i videregående, skriver VG.

Det spesielle med Drammen er imidlertid at kommunen også utmerker seg med den laveste helsesøsterdekningen i barneskolen, med 1.024 elever per årsverk. På ungdomsskolenivå er det Stavanger som gjør det dårligst med 890 elever per årsverk.

– Ikke stolt

Drammen-ordfører Tore Opdal Hansen (H) er ikke stolt.

– Dette er jeg ikke stolt av, nei. Men det hører med til historien at vi har bygget opp en helsetjeneste for ungdom utenom skolehelsetjenesten, sier han.

Les også: Ikke bruk nettet som helsesøster

Hansen lover samtidig at Drammen skal trappe opp helsesøstertjenesten også på skolene. Han sier han ikke var kjent med at dekningen var så dårlig i den videregående skolen.

Lavere enn normen

Sykepleierforbundet lurer på hva politikerne i de store kommunene tenker om sitt ansvar for en lovpålagt helsetjenester for elevene. Drammen har tre-fire ganger så mange elever per helsesøster som kommunen burde ha, påpeker forbundets leder for helsesøsteravdelingen, Astrid Grydeland Ersvik.

Hun ser liten grunn til å rose de øvrige kommunene på listen.

– Oversikten viser at ingen av de største kommunene er i nærheten av normtallene som Helsedirektoratet har anbefalt, med unntak av Bærum og Fredrikstad på ungdomsskoletrinnet, sier Ersvik.

VGs oversikt omfatter kommunene Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Bærum, Tromsø, Drammen, Fredrikstad og Sandnes.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus