Liverpool-drakt ble for drøy for skjenkekontrolløren

DRAKT TIL BESVÆR: Liverpool-drakten i lokalet til Tyst Bar i Aurskog Høland kommune fikk skjenkekontrolløren til å reagere. Foto: Christian Holth
DRAKT TIL BESVÆR: Liverpool-drakten i lokalet til Tyst Bar i Aurskog Høland kommune fikk skjenkekontrolløren til å reagere. Foto: Christian Holth

– Dette har blitt en prinsippsak, sier bareieren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over hele Norge finnes mange puber med fotballdrakter hengende oppe på veggen.

For syv år siden valgte pubeier Christian Holth i Aurskog Høland å henge opp drakten til sitt favorittlag, Liverpool.

Det er mange utenlandske lag som har reklame for alkohol på draktene sine, og i flere år ble Liverpool sponset av det danske byggeriet Carlsberg.

Drakta har imidlertid ikke bydd på problemer før i år da en skjenkekontrollør satt ned foten.

Les også: Høyre vil skjenke folk døgnet rundt i Oslo

– Bruk litt vett

I en rapport levert til Aurskog-Høland kommune skriver Securitas, som gjennomførte kontrollen, at drakten er å anse som alkoholreklame.

PRINSIPP: Christian Holth ønsker ikke å ta en Liverpool-drakten. Foto: PrivatPRINSIPP: Christian Holth ønsker ikke å ta en Liverpool-drakten. Foto: Privat

«Skjenkestedet hadde to tilfeller av alkoholreklame, en innrammet fotballtrøye med Carlsberg-logo og en innrammet gammel reklame for Tuborg. [...] Rammen til fotballtrøyen var skrudd fast til veggen, men ansvarshavende lovet at den skulle fjernes dagen etter».

Til ABC Nyheter sier Holth at han er klar over alkohollovgivningen.

– Jeg er fullstendig klar over regelverket, men det må gå an å bruke litt vett. Det er mye annen reklame i lokalet som er tydeligere enn drakten, sier han.

Les også: Konkurransetilsynet vil ha billigere flyplass-øl

– Grenser til mobbing

Holth har ingen planer om å ta ned fotballdrakta, til tross for beskjeden fra skjenkekontrolløren.

– Dette har blitt en prinsippsak. Jeg har satt en klistrelapp over g-en på Carlsberg og mener med det jeg er innenfor. Så vidt jeg vet er det ingen øl som heter Carlsber, sier han.

Direktør Petter Nome i Bryggeri- og Drikkevareforeningen sier til Indre Akershus Blad at det ikke er første gang de har hørt om liggende.

– Vi kjenner til flere lignende saker og blir like oppgitt hver gang. Hensikten med skjenkekontroll skal være å skape et trygt og trivelig uteliv, ikke drive paragrafrytteri som grenser til mobbing, sier Nome.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus