NATO øker tilstedeværelsen i øst

NATO vil øke den militære tilstedeværelsen øst i Europa og de baltiske landene som følge av konflikten i Ukraina, opplyser generalsekretær Anders Fogh Rasmussen onsdag. Her fra et møte i Praha i forrige uke. Foto: Reuters
NATO vil øke den militære tilstedeværelsen øst i Europa og de baltiske landene som følge av konflikten i Ukraina, opplyser generalsekretær Anders Fogh Rasmussen onsdag. Her fra et møte i Praha i forrige uke. Foto: Reuters

NATO vil øke den militære tilstedeværelsen øst i Europa og de baltiske landene i lys av konflikten i Ukraina, opplyser generalsekretær Anders Fogh Rasmussen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– NATOs kjerneoppgave er å forsvare våre allierte. Vi har allerede tatt en rekke skritt for å styrke flypatruljeringen i de baltiske landene samt overvåking med Awacs-fly over Polen og Romania, opplyser Fogh Rasmussen.

– NATO øker sin militære tilstedeværelse til lands, til vanns og i luften i regionen rundt Ukraina. Vi er i dag blitt enige om en pakke med ytterligere militærtiltak for å styrke det kollektive forsvaret og demonstrere styrken i de alliertes solidaritet, sier Fogh Rasmussen, og viser til møtet med NATO-ambassadørene i Brussel onsdag.

NATOs forsvarsplaner vil også bli oppdatert.

Det er ikke snakk om NATO-tilstedeværelse direkte i Ukraina, som ikke er medlem av alliansen.

Planene om økt militært nærvær i Øst-Europa har vært ventet en stund, som følge av uroen i Baltikum og Polen over utviklingen i Ukraina.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus