Navnene på de fire omkomne i snøskred i Sunndalsjella frigitt

Onsdag morgen ble alle de fire savnede funnet omkomne i skredområdet i Sunndalsfjella. -Dette preget lokalsamfunnet, sier ordfører i Sunndal kommune Ståle Refstie til NTB. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Onsdag morgen ble alle de fire savnede funnet omkomne i skredområdet i Sunndalsfjella. -Dette preget lokalsamfunnet, sier ordfører i Sunndal kommune Ståle Refstie til NTB. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Politiet har frigitt navnene på de fire omkomne i snøskredet i Sunndalsøra onsdag ettermiddag. De fire savnede skiløperne ble funnet omkommet onsdag formiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De omkomne er Ola Drøpping (27) fra Sunndal, Yngve Dalquist (37) fra Trondheim, og Ole Simensen (28) og Øyvind Slørdahl (36), begge fra Oslo.

De fire mennene var på fjelltur ved den 1.552 meter høye fjelltoppen Litlskjorta da de ble meldt savnet mandag ettermiddag.

Det ble tirsdag fanget opp signaler fra minst to sendere som man antok var fra de savnede skigåerne, og det var disse signalene som ledet mannskapene til de omkomne.

Bakgrunn: Alle fire funnet omkommet i Sunndalsfjella

– Dette preger lokalsamfunnet. Vi går over i en fase hvor fokuset blir på å ivareta pårørende i egen bygd etter beste evne. Vi i Sunndal er vant til å leve med fjell og de utfordringene de gir, men det er ikke ofte det fører til dødsulykker, sier ordfører i Sunndal kommune Ståle Refstie til NTB.

I samarbeid med politiet opprettet Sunndal kommune et pårørendesenter på Phillipshaugen i Øksendal, hvor tilreisende kunnet bo og overnatte.

En omsorgsberedskapsgruppe, bestående av blant annet prest, lege og psykiatrisk sykepleier, ble også opprettet mandag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus