Viktig trepoenger for Arsenal

Bilder: TV 2

Arsenal er i akutt fare for å gå glipp av mesterligaen neste sesong etter formsvikten den siste tiden, men tirsdag slo spillerne i det minste tilbake etter fire strake uten seier da de slo West Ham 3-1.

Skjønt, det begynte ikke bra for Arsenal.

West Ham yppet seg fra start og kontrollerte store deler av første omgang. Da Matt Jarvis headet inn 1-0-scoringen etter 40 minutter var det langt fra ufortjent.

Heldigvis for hjemmelaget klarte de å slå tilbake før pause.

Bare fire minutter etter West Hams ledermål fikk Lukas Podolski ballen, og tyskeren satte ballen kontant i mål.

– Tenker mesterliga

I annen omgang var det aldri særlig tvil om hvor poengene skulle ende.

Olivier Giroud har slitt med måltørke den siste tiden, men etter 55 minutter ble han matchvinner.

Spissen brukte kroppen til å skaffe seg rom i feltet og tok ballen nydelig ned før han avsluttet med et hardt skuff bak Adrián.

12 minutter før slutt fastsatte Podolski sluttresultatet til 3-1 med en ny flott avslutning.

Med tre poeng går Arsenal forbi Everton på tabellen og tar over den viktige fjerdeplassen.

– Mesterligaen er veldig viktig og vi må tenke på neste kamp for å sikre at vi kvalifiserer oss. Det var viktig å score før pause og å vinne et lokalderby, sa Podolski ifølge BBC etter kampen.

Skyldte på tabber

Arsenal har én kamp mer spilt og Everton kan passere dem igjen når de møter Crystal Palace onsdag.

West Ham-manager Sam Allardyce sa defensive feil kostet laget hans dyrt.

– Vi gjorde feil på begge to første målene. På det tidspunktet hadde vi jobbet hardt og ledet en stund 1-0. Selv om du spiller bra er det vanskelig å vinne når du gir bort to mål, sa han.

West Ham er så å si trygge når det gjelder nedrykk, men Allardyce er avhengig av en god avslutning på sesongen for å blidgjøre frustrerte fans.