14-åring kan miste beinet etter skyteulykke

En 14 år gammel gutt skjøt seg selv i beinet med et haglgevær i Søgne i Vest-Agder natt til onsdag. Gutten er ikke livstruende skadd, men kan miste beinet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gutten ble onsdag operert på Sørlandet sykehus i Kristiansand.

– Sykehuset er usikre på om de klarer å redde beinet hans eller ikke. Det er blitt vurdert om han skulle sendes videre til Oslo, sier lensmann Terje Pedersen i Søgne og Songdalen lensmannsdistrikt til Fædrelandsvennen.

Ulykken skjedde i et skogholt på Langenes i Søgne. Politiet ble varslet om hendelsen like før klokken 2 natt til onsdag.

– Tre gutter hadde fått tilgang på tre hagler og skulle prøveskyte dem. Det endte med at 14-åringen skjøt seg selv i leggen, sier operasjonsleder Martin Ugland i Agder politidistrikt til NTB.

Det var en av guttene på 13 år som ringte etter ambulanse da ulykken hadde skjedd. Også en annen 14-åring var til stede.

– Ifølge ambulansepersonalet hadde gutten mistet mye blod og det så veldig stygt ut. Han var ved bevissthet da han ble kjørt til sykehuset, sier Ugland.

Det var ingen voksne til stede da ulykken skjedde. Ugland opplyser at de tre guttene hadde vært inne i et hus og funnet nøkkelen til et våpenskap og tatt med seg de tre haglene. Eieren har ikke noen tilknytning til de tre guttene.

– Det er lovlige våpen som var forskriftsmessig sikret, sier Pedersen.

Han ønsker foreløpig ikke å gå nærmere inn på hvordan guttene fikk tilgang til våpnene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus