John Erik fant 117.000 kroner i safe på dynga

PENGEFUNN: John Erik Tveitdal gjorde oppdagelsen på Norsk Gjenvinning i Arendal for noen uker siden. Foto: Norsk Gjenvinning
PENGEFUNN: John Erik Tveitdal gjorde oppdagelsen på Norsk Gjenvinning i Arendal for noen uker siden. Foto: Norsk Gjenvinning

– Jeg regnet ikke med at det skulle ligge penger i en safe noen har kastet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Maskinfører John Erik Tveitdal (22) ville bare se om han klarte å åpne safen som lå i en jernhaug ved Norsk Gjenvinning i Arendal.

Funnet ble gjort onsdag for noen uker siden.

– Det var på slutten av arbeidsdagen, så jeg hentet gravmaskinen for å ha det litt gøy på jobb. Jeg sa «Tenk om det ligger en million der inne!» på tull til en kollega, men jeg regnet jo ikke med at det skulle ligge penger i en safe noen har kastet, forteller Tveitdal til VG som først omtalt saken.

Les også: Fant Elvis-effekter verdt en formue

Kastet den i lufta

22-åringen sier at det ikke var enkel oppgave å åpne safen og at han gikk «amok» med gravemaskinen for å åpne den.

Det var til slutt ved hjelp av kloa på maskinen at Tveitdal fikk gjort nok skade.

PENGEFUNN: I denne safen fant John Erik Tveitdal 117.000 kroner. Foto: Norsk GjenvinningPENGEFUNN: I denne safen fant John Erik Tveitdal 117.000 kroner. Foto: Norsk Gjenvinning

– Da kom jeg inn til betong, og slo hull på det også. Så fikk jeg tak i de tykke låssylindrene til safen, og fikk revet dem av. Til slutt kastet jeg safen opp i lufta så det falt i bakken, og da gikk døra opp, sier 22-åringen til VG.

Les også: Ektepar fant millionskatt på tur med hunden

– Ærlighet varer lengst

Da han fikk åpnet safen, fikk 22-åringen hakeslepp. I safen, som hadde blitt kastet av eieren, viste det seg at det lå i alt 117.000 kroner i sedler.

Til Agderposten sier Tveitdal at han løp inn på kontoret til sjefen for å fortelle om funnet.

Han sier det ikke var aktuelt å selv ta pengene.

– Neinei, ærlighet varer lengst, sier han til avisen.

Gravemaskinføreren sier til Agderposten at han brukte rundt 15 minutter på å få jobben gjort.

Les også: Fant tsar-skatt i UDs arkiver

Fikk ikke finnerlønn

Kommunikasjonsrådgiver i Norsk Gjenvinning, Annica Fiedler, forteller at det hele er et resultat av en menneskelig feil.

– Dette er rett og slett en glipp som er gjort av en av våre kunder. De ønsker ikke å stå frem i denne saken. Det var jo selvsagt ikke meningen at pengene skulle kastes, men noe mer om hvordan dette kunne skje ønsker jeg ikke å gå inn i, sier hun.

Tveitdal sier til FVN at han rakk å drømme om hva han skulle gjort med pengene før han leverte de tilbake.

– Det kunne blitt noen ganske gode fester med de pengene også. Men jeg har ikke hørt noe mer om det og ikke fått noe finnerlønn, sier han til avisen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus