Pistorius leste valentinskort i retten

Oscar Pistorius (til venstre) ankommer rettssalen i Pretoria tirsdag. 27-åringen avsluttet tiden i vitneboksen med å lese opp et valentinskort fra den drepte Reeva Steenkamp. Foto: Reuters/Siphiwe Sibeko.
Oscar Pistorius (til venstre) ankommer rettssalen i Pretoria tirsdag. 27-åringen avsluttet tiden i vitneboksen med å lese opp et valentinskort fra den drepte Reeva Steenkamp. Foto: Reuters/Siphiwe Sibeko.

Tirsdag fullførte aktor sitt sju dager lange kryssforhør av drapstiltalte Oscar Pistorius i Sør-Afrika. Da idrettsstjernen ble spurt om sitt forhold til den drepte Reeva Steenkamp, leste han opp et valentinskort fra henne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktor Gerrie Nel fullførte tirsdag sitt tøffe kryssforhør av Pistorius. Den drapstiltalte 27-åringen har under hele rettssaken blitt anklaget for å ty til tårene for å slippe å bli stilt ubehagelige spørsmål. Aktoren mente at Pistorius' forklaringer ikke bare var lite troverdige, men så usannsynlige at de umulig kunne være sanne.

– Du avfyrte fire skudd gjennom baderomsdøren, vel vitende om Steenkamp var på badet, og du bevæpnet deg i den hensikt å drepe henne, konkluderte Nel.

– Det stemmer ikke, svarte Pistorius.

Under forsvarer Barry Rouxs avhør ble Pistorius bedt om å forklare sitt forhold til Steenkamp. Før han forlot vitneboksen, lese den tiltalte opp et valentinskort fra Steenkamp som skulle overleveres 14. februar i fjor. Steenkamp ble skutt natten i forveien. Der sto det: «Jeg tror i dag er en passende dag å fortelle at jeg elsker deg».

Oscar Pistorius risikerer livstid i fengsel om han blir kjent skyldig for drap. Rettssaken skal etter planen avsluttes i midten av mai.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus