Tidligere Ku Klux Klan-leder siktet for drap

Den tidligere Ku Klux Klan-lederen Frazier Glenn Cross ble pågrepet av politiet etter at tre personer ble skutt og drept i Overland Park søndag. Foto: Reuters/NTB scanpix
Den tidligere Ku Klux Klan-lederen Frazier Glenn Cross ble pågrepet av politiet etter at tre personer ble skutt og drept i Overland Park søndag. Foto: Reuters/NTB scanpix

En tidligere leder i Ku Klux Klan er siktet for drapene på tre mennesker ved to jødiske sentre i den amerikanske delstaten Kansas.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser amerikansk politi, som bekrefter at de anser drapene som hatkriminalitet. En 14 år gammel gutt, bestefaren hans og en kvinne ble drept i skyteepisodene i Overland Park utenfor Kansas City søndag.

Frazier Glenn Cross (73) skal ha ropt «Heil Hitler» da han ble pågrepet kort tid etter drapene. Det føderale politiet FBI bekrefter at han er en tidligere leder i den høyreekstreme organisasjonen Ku Klux Klan.

Ifølge borgerrettighetsgruppen Southern Poverty Law Centre hadde Cross tittelen stordrage da han ledet en Ku Klux Klan-gruppe og grunnla en væpnet paramilitær gruppe i delstaten North Carolina på 1980-tallet.

Les også: Breivik-sympatisør fengselet etter å ha hengt svart tøydukke

Cross har mange ganger gitt uttrykk for antisemittiske holdninger, og han har sittet fengslet for trusler og brudd på våpenlovene.

Selv om mye tyder på angrepene i Overland Park var rettet mot jøder, var ingen av de drepte jødiske. Alle tre tilhørte kristne menigheter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus