Sykepleierforbundet brukte bistandspenger på jubileumsfeiring

Norsk Sykepleierforbund markerte jubileum med brask og bram, og brukte bistandspenger på å frakte afrikanske sykepleiere til feiringen i Norge. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Norsk Sykepleierforbund markerte jubileum med brask og bram, og brukte bistandspenger på å frakte afrikanske sykepleiere til feiringen i Norge. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Norsk Sykepleierforbund har måttet betale tilbake over 200.000 kroner til Norad. Bistandspengene ble brukt til å hente afrikanske sykepleiere til Norge i forbindelse med jubileumsfeiringen i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pengene var bevilget av Norad til utviklingstiltak i sykepleierorganisasjoner i Afrika, men ble brukt til å betale flybilletter og hotellopphold i Oslo for afrikanske sykepleierne som var invitert til å være med på feiringen av 100-årsjubileet, skriver VG.

Leder i kontrollenheten i Utenriksdepartementet, Arne Sannes Bjørnstad, mener at forbundet burde ha skjønt at bistandspengene ikke kunne benyttes på denne måten.

– Ja, det burde de absolutt forstått. Dette er bistandsmidler som skulle brukes til utvikling i Afrika, sier Bjørnstad. Saken ble oppdaget ved en gjennomgang av sykepleierforbundets rapporter om bruken av bistandsmidlene.

Les også: Mer norsk bistand enn noen gang

Norges Sykepleierforbund mener de handlet i god tro.

– Vi mente reisen til Norge kunne defineres som en del av organisasjonsutviklingen, og at vi kunne ta dem til Norge for at de skulle få erfaringsutveksling. Vi tar til etterretning at Norad mener noe annet, sier administrasjonssjef Pål Rønnevik i Norsk Sykepleierforbund.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus