Orion-fly settes inn i leting i Sunndalsfjella

Et Orion-fly settes tirsdag formiddag inn i søket etter de fire mennene som er savnet i Sunndalsfjella.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyet er stasjonert på Andøya i Nordland og er ventet å være over leteområdet klokka 11.40, opplyser redningsleder Edvart Middelthon ved Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Orion-flyet kan søke i området fra større høyde enn redningshelikopteret som tidligere tirsdag ble satt på bakken på grunn av ugunstige værforhold.

Tok pause

Dårlig sikt og fare for snøskred førte til at både redningsmannskaper og helikopter måtte ta en pause i letingen etter de fire mennene som er savnet i Sunndalsfjella.

– Vi har et Sea King-helikopter, men været er nå for dårlig til at det kan fly. Vi håper på en luke i været slik at helikopteret kan settes inn i letingen, sa Edvart Middelthon til NTB like før klokka 9.30.

Leteaksjonen etter de fire mennene ble avsluttet i 22-tiden mandag kveld. I 6-tiden tirsdag morgen var Sea King-helikopteret fra Ørlandet og mannskaper fra Romsdal Fjellredningsgruppe klare til å lete etter mennene i fjellet.

Egen sikkerhet

Tirsdag morgen ble værprognosene betegnet som betraktelig bedre enn dagen før, men på formiddagen var det fortsatt for dårlig til at man kunne gjennomføre letingen. Det var både dårlig sikt, vind og fare for snøskred i det bratte leteområdet.

– Den alpine redningsgruppa kommer ikke høyere opp enn cirka 1.000 meter på grunn av det dårlige været. De vurderte at de ikke ville gå videre av hensyn til egen sikkerhet. Toppen de skal til ligger på over 1.500 meter, sier Middelthon.

De savnede mennene er alle i slutten av 20-årene og begynnelsen av 30-årene. De hadde avtalt å møte to andre menn på Brandstabu turisthytte øverst i Øksendal mandag klokken 15, men møtte ikke opp.

I 18-tiden kalte derfor politiet ut flere mannskaper i tillegg til den alpine redningsgruppen. Redningsmannskapene bruker denne hytta som base for letingen.

– De savnede skulle returnere til Brandstad. Vi har et håp om at de kommer seg ned fra fjellet på egen hånd, sier redningslederen.

Bratt i alle retninger

Når forholdene blir tryggere kommer redningsmannskapene uansett til å ta seg opp mot fjellet Litjskjorta på 1.552 meters høyde. Samtidig vil redningshelikopteret sette kurs for det samme området.

– Det er bratt i alle retninger i Sunndalsfjella, og mobildekningen er dårlig i dalen og enda dårligere oppe i fjellet, sier operasjonsleder Sigvart Sivertsen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB.

De fire mennene er ifølge politiet i god form og fjellvante.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus