Bhatti frikjent i ankesaker, men fortsatt fengslet

Arfan Bhatti sitter fortsatt fengslet til tross for at han har blitt frikjent i ankesaker. Arkivfoto: Heiko Junge (Scanpix)
Arfan Bhatti sitter fortsatt fengslet til tross for at han har blitt frikjent i ankesaker. Arkivfoto: Heiko Junge (Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

To pakistanske domstoler har frikjent Arfan Bhatti i ankesaker. Men 36-åringen sitter fortsatt fengslet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er to sivile domstoler i Pakistan som har behandlet Bhattis ankesaker, melder Dagbladet. Ifølge avisen fant domstolene verken beviser eller grunnlag for anklagene mot nordmannen om kriminell virksomhet og terrorforbindelser.

Men Bhatti er ikke blitt løslatt. Han sitter nå fengslet i et av den pakistanske etterretningsorganisasjon ISIs militære fengsler i Kohat, noen få mil fra grensen til Afghanistan, opplyser Bhattis norske advokat John Christian Elden.

– Det er underlig hvis norske myndigheter skal akseptere at en norsk statsborger plasseres i hemmelige fengsler i utlandet etter å være frifunnet, sier han til Dagbladet.

Ifølge Elden har pakistanske myndigheter brukt opplysninger fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) og E-tjenesten mot Bhatti. Han skal ha blitt konfrontert med slike opplysninger av pakistansk etterretning.

– Jeg antar norske myndigheter vil ta en nærmere kikk på PST og E-tjenestens rolle i denne saken, sier han.

PST har ikke ønsket å kommentere påstandene overfor Dagbladet.

Bhatti ønsker fortsatt ikke å reise hjem til Norge, men at han frykter han kan bli utvist til Norge fra Pakistan, opplyser advokaten.