Siamesiske tvillingene Shivanath og Shivram vil ikke skilles

UADSKILLELIGE: Tvillingene Shivanath og Shivram  er klare på at de ikke ønsker å skilles, selv etter å ha levd sammen i 12 år. Foto: Skjermdump/YouTube/Barcroft TV
UADSKILLELIGE: Tvillingene Shivanath og Shivram er klare på at de ikke ønsker å skilles, selv etter å ha levd sammen i 12 år. Foto: Skjermdump/YouTube/Barcroft TV

– Vi vil være slik selv når vi blir gamle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det vakte stor oppsikt i India da Shivanath og Shivram ble født. De siamesiske tvillingene har levd sammen i 12 år og ser ut til å trives så godt i hverandres selskap at de ikke har noen umiddelbare planer om å skilles.

For tvillingene, som av flere leger har fått beskjed om at de trolig kan skilles på en vellykket måte, har bestemt seg for å holde sammen.

– Vi ønsker ikke å bli skilt. Vi vil være slik selv når vi blir gamle. Vi ønsker å leve som vi er, sier Shivram til Barcroft TV.

Se video nederst i saken.

Les også: Siamesiske tvillinger skilt i historisk operasjon

Utfordringer i hverdagen

Tvillingene lever så normalt som mulig til tross for alvorlige funksjonshemninger. Ved å hjelpe hverandre klarer de å dusje, gå og spille cricket.

Deres far, Raj Kumar, sier tvillingene er gode studenter, men møter på mange store utfordringer i livet.

SKILLES: Tvillingenes far, Raj Kumar, ønsker ikke at sønnene skal skilles. Foto: Skjermdump/YouTube/Barcroft TVSKILLES: Tvillingenes far, Raj Kumar, ønsker ikke at sønnene skal skilles. Foto: Skjermdump/YouTube/Barcroft TV

– I løpet av regntiden blir det vanskelig for dem å gå, og når den ene ønsker å sitte må den andre legge seg ned. Men de slåss ikke. De har like meninger og hvis den ene sier at han ønsker å spille, er den andre enig, sier Kumar til Daily Mirror.

Kumar forteller at han ikke ønsker å skille guttene.

– Gud har skapt dem som dette, og de må gå som de gjør. De vil forbi som de er, og jeg ønsker ikke noe annet, sier han avisen.

Les også: Nå henger de ikke lenger sammen

En vil bli lam

Barnelege Krishan Chugh ved Fortis Memorial Research Institute i Gurgaon, India, har sett bilder av tvillingene.

Han forteller til Daily Mail at selv om en separasjon er mulig, ville Shivram trolig få beina, mens Shivanath ville bli lammet.

Chugh skjønner at faren deres ikke ønsker å skille dem, men presiserer at ting kan endre seg når de blir eldre.

– Denne operasjonen er mulig, men spørsmålet er om vi bør gjøre det, sier han til Daily Mail.

Les også: Fikk fem babyer på under fem minutter

Kostbar operasjon

En operasjon vil være svært kostbar for familien, og tvillingene måtte gjennomgå langsiktig rehabilitering, både fysisk og psykisk.

Chugh forteller at tvillingene ser ganske tilpasset ut og at deres indre organer fungerer bra.

Han er ikke redd for at 12-åringene ikke skal kunne tåle den fysiske og mentale belastningen ved å leve sammen i fremtiden.

Se Barcroft TVs reportasje om de siamesiske tvillingene i vinduet under:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus