USA sammenligner Øst-Ukraina med Krim

Væpnede menn i kamuflasjeuniform foran prorussiske demonstranter ved politistasjonen i byen Slavjansk i Øst-Ukraina lørdag. Foto: Reuters
Væpnede menn i kamuflasjeuniform foran prorussiske demonstranter ved politistasjonen i byen Slavjansk i Øst-Ukraina lørdag. Foto: Reuters

Russland bruker samme taktikk i Øst-Ukraina som på Krim-halvøya, hevder regjeringen i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Krimkrisen endte med at halvøya løsrev seg fra Ukraina og ble annektert av Russland i mars.

I forkant av løsrivelsen ble russiske soldater med umerkede uniformer utplassert på Krim. USAs utenriksdepartement antyder at noe lignende kan ha skjedd da væpnede menn okkuperte offentlige bygninger i Øst-Ukraina lørdag.

– Mange av de militante hadde på seg skuddsikre vester og kamuflasjeuniformer hvor merkene var fjernet, og de hadde russiske våpen, heter det i en uttalelse fra departementet.

Videre heter det at «operasjonene» i Øst-Ukraina har mange likhetstrekk med dem som ble iverksatt på Krim i slutten av februar.

– Hendelsene 12. april er en sterk indikasjon på at Russland nå bruker samme taktikk i Øst-Ukraina som på Krim, skriver utenriksdepartementet.

Russland forsøker ifølge departementet å nøre opp under separatisme, undergrave Ukrainas suverenitet og kontrollere Ukraina i strid med folkeretten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus