NATO trapper opp ordkrig:

NATO-sjefen: – Nå er det slutt på samarbeid med Russland

– Nå er det slutt, Russland! NATO-sjef Anders Fogh Rasmussen trapper opp ordkrigen. Foto: REUTERS/David W Cerny/NTB scanpix.
– Nå er det slutt, Russland! NATO-sjef Anders Fogh Rasmussen trapper opp ordkrigen. Foto: REUTERS/David W Cerny/NTB scanpix.

Russland lyver og er i gang med en propagandakrig om Ukraina, sier Natos generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Angrepet fra NATO-sjefen kommer i et innlegg i den danske avisen Politiken søndag.

I innlegget beskriver han Russlands annektering av den ukrainske halvøya Krim som en «brå avslutning» på et ellers styrket samarbeid mellom NATO og Russland.

– Titusener av bevæpnede russiske soldater står klar ved den ukrainske grensen og i mellomtiden fører Russland en propagandakrig som verden ikke har sett siden avslutningen på den kalde krigen, skriver Fogh Rasmussen.

Les også: Bekrefter stormakts-møte om Ukraina

– Russisk røykslør

– Målet er å forvrenge sannheten, fjerne oppmerksomheten fra Russlands ulovlige handlinger og undergrave de ukrainske myndighetenes autoritet, heter det videre.

Fogh Rasmussen avviser også at der er grunnlag for beskyldningene fra Russland om at NATO blander seg inn i interne ukrainske anliggender.

Se video: Her okkuperer prorussiske væpnede menn politistasjonen i Slaviansk lørdag

Tiden er inne til å få øynene opp for hva disse påstandene i virkeligheten er: Et røykslør som skal skjule Russlands brutte løfter, inngripen i Ukraina og forsøk på opptrapping, sier han.

Se Fogh Rasmussens appell til Russland på video

Kan gå inn i Øst-Ukraina

NATO la torsdag fram satellittbilder som viser de russiske styrkene i området øst for Ukrainas grense. Alliansen anslår at 40.000 soldater er plassert i området.

Russerne avviser dette, og hevder bildene er gamle.

Se NATOs overvåkingsbilder

Russlands president Vladimir Putin sikret seg i mars politisk mandat til å sende russiske styrker inn i Ukraina i tilfelle, det russiske mindretall kom under press etter omveltningene i den tidligere sovjetrepublikken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus