Storbrann herjer by i Chile

Elleve personer har omkommet, minst 500 hus er ødelagt og flere tusen mennesker er evakuert i brannen som herjer havnebyen Valparaíso i Chile.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Hittil er det minst elleve som er omkommet i brannen, opplyser Fernando Bywaters i politiet.

President Michelle Bachelet har erklært byen for et katastrofeområde, og søndag mobiliserte militæret for å bistå i evakueringsarbeidet.

Brannen startet som en skogbrann utenfor byen, men sterk vind fra Stillehavet gjorde at brannen spredde seg raskt i kystbyen nordvest for Chiles hovedstad Santiago.

– Været kompliserer situasjonen, og vinden gjør oss ingen tjeneste. Evakuering er høyest prioritert, samt å få kontroll på brannen, sier tjenestemann Guillermo de la Mazza.

Hundrevis av brannmenn jobber for å slukke brannen, men har hittil ikke klart å temme flammene.

Brannen har rast gjennom tolv nabolag og ødelagt 500 hus. Byens ordfører, Jorge Castro, opplyser at 3.000 personer er evakuert – i det som er den verste brannen i byens historie.

Valparaíso er en av Chiles viktigste havnebyer og hovedstad i regionen Valparaíso. Det er registrert omkring 270.000 innebyggere. Sentrum av byen står på Unescos verdensarvliste, men denne bydelen er ikke rammet av brannen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus