Hagen vil koble inn barnevernet om barn ikke lærer norsk

Carl I. Hagen: – Manglende norskkunnskaper er omsorgssvikt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
Carl I. Hagen: – Manglende norskkunnskaper er omsorgssvikt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.

Carl I. Hagen åpner for å ta barna fra innvandrere som ikke vil la dem lære norsk, skriver Dagbladet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Carl I. Hagen, som i dag er Fremskrittspartiets gruppeleder i Oslo bystyre, fremmet i februar et privat forslag til om en integreringsetat i Oslo.

– Vi må ta vare på alle norske barn, det vil si alle barn som fødes i Norge, selv om deres foreldre kommer fra et annet land. Barna må kunne norsk når de begynner på skolen. Det er hele grunnlaget for at de skal klare seg bra i samfunnet vårt, sier Frp-veteranen.

– Mitt forslag er at en integreringsetat skal samarbeide med barnevernet, barnehagen, skolen, frivillig sektor og selvsagt foreldrene for å skape et godt integreringssystem.

Han definerer manglende norskkunnskaper som omsorgssvikt.

– Hvis barnevernets vanlige støttetiltak i hjemmet ikke fungerer, eller foreldre motsetter seg å samarbeide om å lære barna norsk, vil resultatet bli omsorgsovertakelse. Vi kan ikke tillate at barn vokser opp i familier som nekter dem det viktigste instrumentet for å lykkes i Norge, nemlig språket vårt.

Hagen har imidlertid liten tro på at forslaget blir vedtatt.

– Ikke med en gang. Det følger nok et vanlig mønster; først latterliggjør våre motstandere det jeg kommer med, så modnes det og blir gjeldende politikk, sier han til Dagbladet. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus