Politisjefen i Donetsk går av

Prorussiske demonstranter i Donetsk tidligere denne uka. Foto: Gleb Garanich / Reuters / NTB scanpix
Prorussiske demonstranter i Donetsk tidligere denne uka. Foto: Gleb Garanich / Reuters / NTB scanpix

Politisjefen i storbyen Donetsk i Øst-Ukraina sier han går av etter krav fra prorussiske demonstranter som har tatt over politistasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge øyenvitner har demonstrantene heist et eget flagg som representerer dem, over bygningen.

Omkring 200 prorussiske demonstranter bevæpnet med køller og stokker, stormet politiets hovedkvarter i Donetsk lørdag ettermiddag, ifølge en korrespondent for nyhetsbyrået AFP.

Demonstrantene møtte ikke motstand. En buss med sikkerhetspoliti som kom til stedet etter kort tid, ble observert med oransje og svarte bånd, noe som symboliserer støtte til Russland.

Donetsk er den femte største byen i Ukraina med rundt én million innbyggere. Byen er også hovedstad for regionen med samme navn.

Tidligere lørdag ble det meldt at væpnede menn i kamuflasjeuniform tok kontroll over en politistasjon i byen Slavjansk, øst i Ukraina. Her tok demonstrantene kontroll over politiets våpenlager, og våpen ble delt ut til demonstranter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus