Ledere med lønnsfest:

– Høye lederlønninger virker ikke, mener professor

Avhengig av høy lønn? DNB-kundene spleiset på 26 prosent høyere bonus til toppsjef Rune Bjerke, her på Verdens Økonomiske Forum i Davos. Trengs det virkelig? spør professor. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.
Avhengig av høy lønn? DNB-kundene spleiset på 26 prosent høyere bonus til toppsjef Rune Bjerke, her på Verdens Økonomiske Forum i Davos. Trengs det virkelig? spør professor. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.

– Skyhøye lederlønninger gir dårligere ledelse, sier psykologiprofessor Geir Kirkebøen ved Universitetet i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå tar han et oppgjør med det stigende lederlønningsnivået i det private og det offentlige som han mener gir dårligere ledelse.

– Skyhøye lederlønninger gir dårligere ledelse, stikk i strid med intensjonene. At det offentlige nå overgår det private i lederlønninger, er i direkte strid med internasjonal forskning på hva som gir god ledelse, skriver Kirkebøen i en artikkel i fagtidsskriftet Psykologisk.no.

Les også: DNB-sjefen får kritikk for «spleiselag»-oppfordring

Han bygger mye av sin argumentasjon på forskning gjort på dette feltet hentet fra flere artikler i en utgave av tidsskriftet Interfaces.

Noe av motivasjonen bak nummeret er å vise at måten toppledere selekteres og honoreres på, ikke er i overensstemmelse med hva forskningen viser fører til de beste resultatene i arbeidslivet.

Les også: Offentlige topplønner øker mest

Kirkebøen peker på at utvelgelsesmetodene som brukes for å finne de beste lederne, ikke er gode.

– En annen følge av dårlige utvelgelsesmetoder er at man finner klare sammenhenger mellom topplederes lønnsnivå og helt irrelevante faktorer for ledelse, som ledernes kroppshøyde og golfferdigheter, skriver han.

Les også: Gir 1,3 millioner kroner for tankene hennes

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus