«Faen, hva er det som har skjedd?»

Bilder: TV 2
Bilder: TV 2

Ole Einar Bjørndalen snakker ut om fylleskandalen i den norske skiskytterleiren. Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø legger seg flate etter den fuktige byturen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre norske skiskytterne Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø snakket fredag ut etter at de ble bøtelagt for «uakseptabel oppførsel under verdenscuprennene i Pokljuka».

Nordmennene fikk inndratt bonuspenger fra Norges Skiskytterforbund etter at de drakk alkohol og tappet luft ut av flere bildekk.

En av de som ble rammet av skiskytternes påfunn var lagkamerat Ole Einar Bjørndalen.

Les også: Skiskytterne aksepterer pengestraffen

Trodde han hadde punktert

Etter en fuktig bytur etter sprintrennet i Pokljuka tappet trioen nemlig luft av dekkene på Bjørndalens bil.

ANGRENDE SYNDER: Emil Hegle Svendsen beklager og legger seg flat etter fylleskandalen. Foto: NTB scanpix.ANGRENDE SYNDER: Emil Hegle Svendsen beklager og legger seg flat etter fylleskandalen. Foto: NTB scanpix.

– Jeg var sikker på at jeg hadde punktert. Jeg tenkte «faen, hva er det som har skjedd?». Så kjørte jeg på flate dekk i 30 kilometer i timen til en bensinstasjon. Jeg fylte på luft, og skjønte da at jeg ikke hadde punktert eller at noen hadde skåret opp dekkene, sier han til VG.

Skiskytterkongen sier videre at han ikke ønsker å ha en formening om straffen trioen fikk for stuntet, og at han skværet opp med dem etter hendelsen.

Bakgrunn: Skiskytterstjerner fratatt pengestøtte etter bråk

– De kom til meg og beklaget. Vi snakket ut om det som hadde skjedd. Vi hadde en bra prat, og har skværet opp. Jeg sa hva jeg mente. Hva som ble sagt, blir mellom oss. Men jeg har akseptert unnskyldningen, sier han til VG.

– Ville gi dem en «practical joke»

Til NTB forklarer Svendsen at det ikke var tilfeldig at Bjørndalen og svenskene ble ofrene.

– Nei, vi ville gi dem en «practical joke». Det var også det vi følte at vi gjorde der og da, men vi ante ikke at det skulle få større konsekvenser. Vi tar selvkritikk på at vi gjorde det vi gjorde, sier Svendsen til NTB.

Les også: – Det er bare å beklage

Johannes Thingnes Bø legger seg også flat etter fylleskandalen.

– Vi tappet ut luften i det ene dekket til Ole, men det har ikke noe å si hvilke utøvere vi gjorde det med. Det var noe som skjedde da vi ikke var helt ved våre fulle fem, sier en angrende Thingnes Bø.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus