43-åring varetektsfengslet for bomben i Omagh

Pressefotografer stimler sammen for å ta bilde av 43-åringen utenfor forhørsretten i Dungannon sør i Nord-Irland fredag. Mannen ble varetektsfengslet. siktet for å ha stått bak bomben som krevde 29 liv i den nordirske byen Omagh i 1998. Han nekter å ha hatt noe med saken å gjøre. Foto: Cathal McNaughton (Reuters)
Pressefotografer stimler sammen for å ta bilde av 43-åringen utenfor forhørsretten i Dungannon sør i Nord-Irland fredag. Mannen ble varetektsfengslet. siktet for å ha stått bak bomben som krevde 29 liv i den nordirske byen Omagh i 1998. Han nekter å ha hatt noe med saken å gjøre. Foto: Cathal McNaughton (Reuters)

En 43 år gammel mann er varetektsfengslet i Nord-Irland, siktet for å stå bak en av de blodigste terroraksjonene under konflikten i den britiskstyrte provinsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag ble det kjent at mannen var pågrepet og siktet. Ingen er til nå straffedømt for ugjerningen i 1998.

43-åringen, som fredag ble framstilt for retten i byen Dungannon og fengslet, er tidligere i en sivil rettssak utpekt som en av mennene bak bomben i Omagh i 1998. 29 mennesker ble drept da en bombe eksploderte i sentrum av et lørdagstravelt Omagh.

Mannen nekter å ha hatt noe med bombeangrepet å gjøre, men ble i 2009 utpekt som en av fire menn som sto bak aksjonen. Michael Gallagher, som mistet sin sønn Aiden i angrepet, var til stede i retten i Dungannon da dem siktede ble framstilt fredag.

– Vi etterlatte har lagt et voldsomt press på både den britiske og den irske regjeringen for å sørge for at rettferdigheten skjer fyllest, og vi vil fortsette å gjøre det. Tanken på dem vi mistet gir oss styrke til å fortsette, sa han til mediefolk.

43-åringen og de andre mennene som skal ha stått bak angrepet i Omagh, tilhørte en gruppe som kalte seg The Real IRA («Det virkelige IRA»). Dette var en av de mest ekstreme væpnede organisasjonene som kjempet mot det britiske herredømmet over Nord-Irland.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus