Paven ber om tilgivelse for misbruk av barn

Pave Frans ber om tilgivelse for katolske presters misbruk av barn. Han brukte sterke ord da han kom med anmodningen fredag. Det siste tiåret er det meldt om flere tusen saker der prester har forgrepet seg på barn. (Foto: Osservatore Romano / Reuters / NTB scanpix)
Pave Frans ber om tilgivelse for katolske presters misbruk av barn. Han brukte sterke ord da han kom med anmodningen fredag. Det siste tiåret er det meldt om flere tusen saker der prester har forgrepet seg på barn. (Foto: Osservatore Romano / Reuters / NTB scanpix)

Pave Frans ber om tilgivelse for prester som har misbrukt barn seksuelt. Pavens ord betegnes som blant de mest åpenhjertige om dette emnet fra den katolske kirkes side noensinne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bønnen om tilgivelse kom under et møte paven fredag holdt med representanter for en gruppe som driver veldedig arbeid blant barn, og ble gjengitt av Vatikanets kringkasting. Det er første gang Frans har kommet med en slik anmodning siden han ble valgt til pave i fjor.

– Jeg føler at jeg er nødt til personlig å be om tilgivelse for skaden de har gjort ved seksuelt misbruk av barna, sa paven. Han tilføyde at det dreier seg om «ganske mange prester, men selvsagt ikke så mange sett i forhold til hvor mange prester kirken har».

– Kirken er klar over skaden som er gjort, understreket Frans.

– Det dreier seg om personlig og moralsk skadeverk begått av kirkens menn, og vi vil ikke ta ett eneste skritt tilbake i arbeidet med å rydde opp i denne skaden, fortsatte han.

Det siste tiåret er det meldt om flere tusen saker der katolske prester har forgrepet seg på barn. Kirkens ledere anklages for å ha forsøkt å holde disse overgrepene skjult, men måten saken er blitt behandlet på varierer sterkt fra land til land.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus