Twitter-storm mot politiet etter melding om utlendinger

Skjermdump Politiet N Buskeruds twitterkonto.
Skjermdump Politiet N Buskeruds twitterkonto.

Nordre Buskerud politidistrikt beklager en twittermelding om «utlendinger» etter massive reaksjoner fra publikum.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet hadde ingen mistenkte, men mistenkte likevel at utlendinger sto bak da 300 liter diesel ble stjålet natt til fredag.

«Ca 300 liter diesel stjålet fra bil på Hensmoen v/Hønefoss natt til i dag. Ingen mistenkt; utlendinger........tja ;-)» skrev politidistriktets operasjonssentral på Twitter.

Reaksjonene lot ikke vente på seg. «Tweeter dere live fra oppvaskmøtet etter denne, eller?» skrev en bruker på nettstedet. «Det blir nok slutt på å ta vorspielet på jobb fra nå av» skrev en annen.

Operasjonssentralen beklaget meldingen. Etter to timer skrev de «Beklager hvis noen føler seg støtt over sluttkommentaren. Dog har vi fra tidligere saker i området hatt vitneobservasjoner på utenlandsregistrerte biler».

Den meldingen satte imidlertid ingen stopper for kommentarene i det sosiale nettverket. 20 minutter senere kom beklagelse nummer to: «Jeg beklager den uheldige kommentaren. Dette tas til etterretning slik at det ikke skal skje igjen» skrev leder for operasjonssentralen, Lill Heidi Tinholt.

– Politiets Twitter-konto må være et sted for seriøst politiarbeid, ikke et sted enkeltbetjenter gir uttrykk for sine fordommer. Man må forvente at politiet gjør seriøs etterforskning, og ikke baserer seg på generaliseringer og spekulasjoner, sier leder i Antirasistisk senter, Rune Berglund Steen, til ABC Nyheter.

– Politiets oppgave er å motvirke fordommer og håndheve et lovverk som gjør stigmatiserende ytringer forbudt. De skal ikke bidra til å spre slikt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus