Abbot har stor tro på nye signaler fra flysøk

Søket etter MH370, her ved Gunner Richard Brown i det australske forsvaret, har vart i 34 dager. Foto: Reuters/Australian Defence Force/Handout via Reuters
Søket etter MH370, her ved Gunner Richard Brown i det australske forsvaret, har vart i 34 dager. Foto: Reuters/Australian Defence Force/Handout via Reuters

Det kommer motstridende meldinger om de signalene som er plukket opp under søket etter det savnede Malaysia Airlines-flyet, trolig stammer fra flyets svarte boks.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Australias statsminister Tony Abbot sa fredag at han er svært trygg på at signalene er fra det savnede flyet, og at myndighetene nå har innskrenket søkeområdet betraktelig.

Men bare noen minutter etter Abbots kommentarer sa lederen for søkearbeidet at det ikke er gjort noe gjennombrudd i letingen. Angus Houston sier samtidig at det er lite trolig at de nye signalene stammer fra flyets svarte bokser, melder Reuters.

De nye signalene ble fanget opp i samme område vest for Australia der signaler ble oppdaget sist lørdag. Også natt til onsdag ble to signaler med flere minutters varighet, fanget opp. Det gir håp for at det savnede flyet kan bli funnet, og letemannskapene mener de er stadig nærmere å finne flyet.

Men tiden er knapp idet batteriene i de svarte boksene snart er i ferd med å dø ut.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus