«John» har fått vite sitt virkelige navn

«John Smith», som ble funnet med hukommelsestap i snøen i Oslo, ser frem til å treffe foreldrene sine.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag kveld fikk den tsjekkiske statsborgeren, bedre kjent som «John Smith», endelig beskjed om at politiet trolig har funnet foreldrene hans.

Det var 14 desember i fjor at han ble funnet i snøen i Grenseveien i Oslo. Han hadde ingen identitetspapirer og husker verken sitt eget navn eller hvor han kommer fra.

Siden da har norsk politiet forsøkt å identifisere mannen.

Les også: – Som å bli reddet fra helvete

Vil ikke avsløre navnet

Til NRK sier «John» at han har fått informasjonen som ledet politiet til det tsjekkiske ekteparet som mener de er foreldrene hans.

UKJENT IDENTITET: «John» ønsket publikums hjelp for å finne ut hvem han er. Foto: PolitietUKJENT IDENTITET: «John» ønsket publikums hjelp for å finne ut hvem han er. Foto: Politiet

– I tillegg var det et annet tips fra en person som skal være min venn, og har kjent meg en stund, som pekte i samme retning. Det virker veldig sannsynlig at disse menneskene er min familie, sier han.

«John» forteller til NRK at han har fått vite sitt egentlige navn, og på spørsmål om han likte navnet svarer han følgende:

– Jeg har ingen følelser for det, det har ikke noe å si, ler han og uttyper at han ikke ønsker å fortelle virkelige navn.

Han sier videre at han håper det vil trigge minnet å møte foreldrene igjen.

Les også: DNA-testing skal avklare «John Smiths» identitet

– Kan ha blitt dopet ned

Mysteriet om mannens identitet er etter alle solemerker løst, men politiet vil formelt bekrefte den gjennom å sammenligne hans og de angivelige foreldrenes DNA.

Tsjekkisk politi mener mannen er 36 år gammel.

– Vi har lyktes i å kontakte familien, og har vist dem bilder. Han er sannsynligvis en 36 år gammel tsjekkisk statsborger, sier tsjekkisk politi.

«John» har dannet seg teorier om hvordan han endte opp ille tilredt i snøen i Oslo. Selv tror han at noen dumpet ham et annet sted enn utenfor bilverkstedet der han ble funnet.

– Det virker helt ulogisk at noen har kastet meg ut av en bil akkurat der, hvor det både er folk på jobb og mye lys. Jeg tror jeg kan ha blitt dopet ned, men klart å bevege meg selv inntil det de eventuelt hadde puttet i meg begynte å virke for alvor, sier han til TV 2.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus