Nytt signal kan komme fra MH370

Søket etter MH370, her ved Gunner Richard Brown i det australske forsvaret, har vart i 34 dager. Foto: Reuters/Australian Defence Force/Handout via Reuters
Søket etter MH370, her ved Gunner Richard Brown i det australske forsvaret, har vart i 34 dager. Foto: Reuters/Australian Defence Force/Handout via Reuters

En australsk fly har fanget opp et nytt signal som kan komme fra en av de svarte boksene på det savnede passasjerflyet i Indiahavet, opplyser australske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Signalet ble fanget opp i samme område vest for Australia der signaler ble oppdaget sist lørdag, melder Sky News.

Også natt til onsdag ble to signaler med flere minutters varighet, fanget opp. Det gir håp for at det savnede flyet kan bli funnet, og letemannskapene mener de er stadig nærmere å finne flyet.

– Når vi setter signalene sammen, gjør det oss veldig optimistiske. Vi nærmer oss stadig, sier William Marks, talsmann for den amerikanske maorienes sjuende flåte, som bistår i letingen.

Men tiden er knapp idet batteriene i de svarte boksene snart er i ferd med å dø ut. Batteriene har allerede vart i over en måned siden flyet forsvant 8. mars. Nå er det opprinnelige søkeområdet på 75.000 kvadratkilometer snevret inn til et område på 58.000 kvadratkilometer. Det er et havområde omtrent på størrelse med Kroatia.

– Forhåpentligvis varer signalene en dag eller to til, sier Marks.

Dog frykter letemannskapene at flyet kan ligge på 4.500 meters dyp. Til sammenligning lå Titanic på cirka 3.800 meters dyp – et skip som tok over 70 år å finne.

Søket etter det malaysiske flyet har vart i 34 dager.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus