Saging av uthus kan ettergodkjennes

Nabokrangel om en bod på Vendla på Nesøya i Oslo har ført til at den ene parten har delt den i to. Han mener halvparten av den gamle boden står på hans eiendom.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Nabokrangel om en bod på Vendla på Nesøya i Oslo har ført til at den ene parten har delt den i to. Han mener halvparten av den gamle boden står på hans eiendom. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Naboen som sagde et uthus i to på Nesøya utenfor Oslo, kan få rivingen ettergodkjent av kommunen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kan se ut til at det er lettere å få tilgivelse enn tillatelse for nabo Arne Vigeland (40), som satte håndverkere til å sage naboens uthus i to, mens naboene var på ferie.

Årsaken var at uthuset delvis var bygget på hans eiendom.

Bakgrunn: Rev halve naboens uthus mens de var på ferie i Spania

Ifølge Asker kommune kan han søke om å få rivingen ettergodkjent.

– Kommunen gjennomførte tilsyn på eiendommen, og konstaterte at det er foretatt ulovlig riving. Riving er underlagt søknadsplikt i henhold til plan- og bygningsloven, og tiltakshaver vil i første omgang få anledning til å søke om å få tiltaket ettergodkjent, opplyser jurist Synnøve Dehli i Asker kommune til Budstikka.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus