Ingen såret av bilbombe i Aten

Bare timer før Hellas igjen kan få låne penger på det internasjonale finansmarkedet, eksploderte en bilbombe utenfor den greske sentralbanken i Aten. Politiet opplyser at ingen ble skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilen med bomben, som gikk av ved 7-tiden om morgenen, var parkert på fortauet ved den greske sentralbankens hovedkontor En anonym innringer varslet en lokalavis om den rundt 70 kilo tunge bomben 45 minutter i forkant, men politiet sier at ingen hittil har påtatt seg ansvaret. Ingen personer ble skadet i eksplosjonen.

Bankbygningen er like i nærheten av kontorene til Hellas' internasjonale långivere. Eksplosjonen skjedde bare timer før Hellas for første gang på fire år kan hente penger på det internasjonale finansmarkedet gjennom salg av femårige statsobligasjoner. Uroen i landet har vært økende i etterkant av kriselånet landet mottok av EU og det internasjonalt pengefondet i 2010.

Tysklands statsminister Angela Merkel er ventet til Hellas fredag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus