Russland med på G20-møte i Australia

Russlands president Vladimir Putin får delta på G20-møtet i Australia senere i år. Foto: Mikhajl Klimetjov / RIA Novosti / Reuters / NTB scanpix
Russlands president Vladimir Putin får delta på G20-møtet i Australia senere i år. Foto: Mikhajl Klimetjov / RIA Novosti / Reuters / NTB scanpix

Russland skal delta på et G20-møte i Brisbane senere i år, ifølge Australias finansminister Joe Hockey.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansministeren la torsdag død spekulasjoner om at Russland ikke ville bli invitert på møtet på grunn av annekteringen av Krim.

– Selvfølgelig kommer Russland til å sitte ved bordet, sa Hockey under et intervju med CNBC.

– Men det er et økonomisk forum, og selv om vi selvfølgelig kommer til å diskutere noen av de geopolitiske utfordringene i Ukraina, så kommer vi ikke til å tillate at det dominerer agendaen, legger han til.

Agendaen for møtet er hvordan få fart på veksten i den globale økonomien.

Australias utenriksminister, Julie Bishop, har tidligere sagt at det er opp til G20s medlemsland om Russland skal få invitasjon til det neste møtet.

I forrige måned besluttet de andre landene i organisasjonen G8 å møtes uten Russland. Et planlagt G8-toppmøte i Sotsji ble avlyst, og de andre landene skal møtes i Brussel istedenfor.

Årsaken til utestengelsen er Russland annektering av Krim-halvøya.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus