Bayern slo tilbake

Thomas Müller (i midten) omfavnes etter at han ga Bayern München 2-1-målet mot Manchester United i onsdagens 3-1-seier i mesterligaen. Foto: Kai Pfaffenbach (Reuters)

Bayern München stanget og havnet bakpå mot Manchester United, men slo hardt tilbake i 3-1-seieren som sikret tyskerne semifinale i mesterligaen.

Mesterligaen fotball menn onsdag:

Mesterligaen fotball menn onsdag, kvartfinaler 2. kamp:

Atlético Madrid (Spania) – Barcelona (Spania) 1-0 (1-0), sammenlagt 2-1

Mål: 1-0 Koke (6).

54.000 tilskuere.

Bayern München (Tyskland) – Manchester United (England) 3-1 (0-0), sammenlagt 4-2

Mål: 0-1 Patrice Evra (57), 1-1 Mario Mandzukic (59), 2-1 Thomas Müller (68), 3-1 Arjen Robben (76).

67.300 tilskuere.

Dermed er tittelforsvareren med 4-2 sammenlagt klar for sin tredje strake semifinale i den gjeveste europacupen. Bayern jakter sin fjerde mesterligafinale på fem sesonger.

– Vi spilte bra før pause, men startet annen omgang svakt. Du kan ikke tillate deg en slik prestasjon i mesterligaen. Målet vårt er å nå finalen, sa målscorer Arjen Robben etter seieren.

– Det var en veldig intens kamp. Heldigvis klarte vi å utligne rett etter at United tok ledelsen. Vi måtte være tålmodige, men vi fortjente å gå videre, la Thomas Müller til.

Oppgjørene mot United ble mye tettere enn mange hadde sett for seg, men til slutt bukket «de røde djevlene» fra Manchester under for Bayerns slagkraft.

Det hjalp ikke at Uniteds plan så ut til å være en innertier da Patrice Evra dunket gjestene i føringen etter 58 minutter. For rett etterpå ordnet Mario Mandzukic 1-1-målet som løftet Bayern.

– Spillerne gjorde en stor jobb i kveld. Den eneste forbrytelsen var at vi lot dem utligne bare noen sekunder senere, sa United-manager David Moyes om ledelsen som varte i 22 sekunder.

Robben-spesial

1-1 ville gitt ekstraomganger, men det ville ikke Thomas Müller ha noe av. Ti minutter senere snek tyskeren seg foran Nemanja Vidic og bredsidet inn 2-1.

Med det gikk luften litt ut av Manchester United, selv om klubben da bare var ett mål unna avansement. Bayern trygget semifinalebilletten da Arjen Robben i kjent stil la på til 3-1 via Vidic og forbi en utspilt David de Gea i United-målet.

Etter en kjedelig første omgang, der United lå kompakt og var flink til å nekte vertene rom, tok returkampen for alvor fyr da Evra overrasket hjemmelaget med en rakett av et skudd opp i venstre kryss. Forut for scoringen fikk den franske backen et godt slått innlegg fra Antonio Valencia.

Gleden varte ikke lenge for David Moyes og hans menn. Bare minuttet etterpå kom Mandzukic seg altfor lett forbi Evra og headet inn utligningen.

– Vi satte oss selv i en fantastisk posisjon, men det raske 1-1-målet var et hardt slag. Jeg trodde vi kunne score en gang til, men alt i alt er dette et tap vi bare må ta, sa Uniteds midtbanespiller Michael Carrick.

Mesterligafarvel

Det var en fortjent hjemmeseier. Bayern hadde 14 skudd på mål mot Uniteds fire onsdag.

United-stjernen Wayne Rooney slet med en tåskade etter første møte på Old Trafford, men spilte som ventet i München. Hans største målsjanse kom da han prøvde et skudd på direkten på stillingen 1-1.

For Manchester United betyr mesterligaexiten at klubben etter alt å dømme er utenfor det gode selskap neste sesong. Rødtrøyene har bare teoretiske sjanser til å ta fjerdeplassen i Premier League som gir mesterligakvalifisering.