Skrøder matchvinner mot Hviterussland

Bilder: TV 2

Per-Åge Skrøder ordnet 2-1-seier for Norge i ishockeylandskampen mot Hviterussland i Lillehammer onsdag.

Ishockey:

Landskamp ishockey menn onsdag:

Norge – Hviterussland 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)

561 tilskuere

Mål:

1. periode: Ingen.

2. periode: 1-0 (28.58) Mathis Olimb, 1-1 (33.50) Andrej Stepanov (Aleksej Ugarov, Oleg Gorosjko).

3. periode: 2-1 (57.50) Per-Åge Skrøder (M. Olimb).

Dommer: Mikael Sjökvist, Sverige.

Utvisninger: Norge 5 x 2 min., Hviterussland 3 x 2 min.

Lagene møtes igjen fredag.

Da oppgjøret så ut til å gå mot forlengning, kom Skrøder snikende og avgjorde litt over to minutter før slutt. Han fikk en perfekt pasning fra Mathis Olimb, gjorde en finte og plasserte pucken i nettet.

Det var en fortjent seier for Roy Johansens menn. Norge vant skuddstatistikken 30-20.

Etter en målløs første periode sørget Olimb for å ta hjemmelaget i føringen etter 28.58 minutters spill i Kristins Hall. Frölunda-spilleren banket inn 1-0 fra den høyre droppsirkelen og scoret da hviterusserne var i ferd med å få et fulltallig lag på isen.

Ledelsen varte i underkant av fem minutter før Andrej Stepanov utlignet etter et raskt spill gjennom midtsonen. Han lurte inn pucken mellom beina på målvakt Lars Volden fra spiss vinkel.

Norge stilte med et lag bestående av spillere fra norske og utenlandske klubber som er slått ut i sine respektive sluttspill. Johansen tok med seg seks debutanter i troppen.

Lagene møtes på nytt fredag. Dobbeltkampene er en del av Norges oppkjøring til VM i Hviterussland neste måned.