«John Smith» er identifisert:

– Som å bli reddet fra helvete

– Som å bli reddet fra helvete
– Som å bli reddet fra helvete

Mannen som ble funnet i Oslo før jul og hadde glemt hvem han var, ble onsdag identifisert av sine tsjekkiske foreldre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg føler det som om jeg er i ferd med å bli reddet fra helvete. Dette er ekstraordinært, fantastisk og det beste som kunne skje, sier mannen til TV 2.

«John Smith"s foreldre tok kontakt med Interpol og identifiserte ham. Foreldrene var selv hos Interpol for å bekrefte identiteten.

Tsjekkisk borger

– Vi har via Interpol fått identifisert mannen som tsjekkisk borger, sier Øystein Torgersen, vaktleder ved kriminalvakten i Oslo politidistrikt til VG , som først omtalte identifiseringen.

Foreløpig vil ikke politiet si noe mer om hvem han er, eller hva han egentlig heter.

Les også: Tror han ble dopet ned og fraktet fra utlandet

«John» resonnerte seg selv fram til at han trolig var tsjekkisk før identifiseringen:

– Jeg tror jeg er tsjekkisk, det er det språket jeg forstår best. Jeg forstår også polsk, slovakisk og russisk. Men jeg tenker og drømmer på engelsk. Jeg skjønner ikke norsk og kjenner ingen her, sa han til NRK tirsdag.

Ble funnet i snøfonn

– Dette er strålende. Jeg hadde god tro på at det ville skje, sier mannens bistandsadvokat Cathrine Grøndahl.

«John Smith» ble i desember i fjor funnet forkommen i en snøfonn i Grenseveien i Oslo uten identitetspapirer. Han husket ingen detaljer om sitt eget liv, hva han het, hvor han kom fra eller hvordan han havnet i Norge.

Bakgrunn: Ung mann med hukommelsestap – husker ikke sitt eget navn

Forsøkene med å sende bilder og fingeravtrykk av mannen til andre land gjennom Interpol ga ingen resultater. Da politiet gikk ut med bilde av mannen tirsdag, spredte nyheten seg i aviser over hele verden. Det førte til at politiet mottok mange tips, både fra Norge og utlandet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus