16-åring knivskadet 21 personer

21 personer ble onsdag knivstukket på en videregående skole i Murrysville utenfor storbyen Pittsburgh i USA. En 16-åring er pågrepet for ugjerningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

21 personer, for det meste elever mellom 14 og 17 år gamle, men også ansatte, ble onsdag knivstukket på Franklin Regional Senior High School i delstaten Pennsylvania onsdag morgen lokal tid. En 16-åring benyttet seg av to kniver for å utføre udåden, som begynte rundt klokken syv onsdag morgen lokal tid. 16-åringen er pågrepet for ugjerningen. Minst ni er av de sårede skal være alvorlig skadd.

Over halvparten av de skadde har alvorlige skader.

– Det er betydelige skader. Vi hadde to pasienter som ble sendt rett til operasjonssalen, sier Chris Kaufman, som leder akuttmottaket på Forbes-sykehuset i området.

Han understreker at situasjonen er livstruende for noen av de sårede, som blant annet har stikkskader i brystet, ryggen og mageregionen.

Lagt i bakken av ansatt

Lokale myndigheter opplyser til NBC at den pågrepne går i samme klasse som flere av ofrene. Han skal ha angrepet elevene inne i klasserom og i gangen på skolen.

– Vi har 20 studenter som er såret, fire av dem er fløyet bort i luftambulanse. Gjerningsmannen er pågrepet og har blitt avhørt av etterforskere. Skolen var åpen, og elevene var i ferd med å gå til timene sine da dette skjedde i flere klasserom og i gangene, sa talsmann Dan Stevens i Westmoreland County tidligere onsdag.

I tillegg til studentene er en 60 år gammel sikkerhetsvakt blant de sårede. Motivet for knivstikkingen er ikke klart.

– De fleste skadene er stikkskader i armer og bein. For de fire pasientene som ble fløyet bort, er det alvorlig, legger han til.

NBC News opplyser at en skolevakt som la gjerningsmannen i bakken, ble påført knivskader i magen.

Uklart motiv

Motivet for knivstikkingen er foreløpig ikke klart.

Flere av de sårede elevene er fløyet til et sykehus i nærheten. Ifølge TV-kanalen ABC skal de skadde personene være i alderen fra 15 og opp til 60 år. Ikke alle de sårede skal ha blitt knivstukket; noen skal også ha blitt skadet i panikken og trengselen som oppsto etter hendelsen.

Den første meldingen om knivstikkingen kom klokken 0 7.13 om morgenen lokal tid, og situasjonen var under kontroll mellom klokken 07.30 og 07.40. Murrysville er en forstad til Pittsburgh.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus