4.000 båtflyktninger til Italia i løpet av 48 timer

Italienske skip har i løpet av 48 timer plukket opp 4.000 migranter som var på vei over Middelhavet fra Afrika til Italia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– De kommer uten stans, og krisen blir stadig grellere. Akkurat nå redder to handelsskip to båter med 300 og 361 personer om bord. Det ser ut som om det er minst et lik om bord, sier Italias innenriksminister Angelino Alfano i et radiointervju med Rai Uno.

Han anslår at 15.000 båtflyktninger er reddet så langt i år. I tillegg er 300.000-600.000 migranter klare til å begi seg ut på den farlige reisen fra Libya, ifølge Alfano. Tallet er bekreftet av EUs innenrikskommissær Cecilia Malmström og oppgis å være et lavt anslag.

Italia har flere ganger bedt EU om å ta større ansvar for de mange menneskene som forsøker å ta seg til Europa via sjøveien. Problemet har økt drastisk etter at Muammar Gaddafi ble styrtet i Libya. Gaddafi hadde en avtale med europeiske myndigheter om å stanse båtflyktningene, men i dag råder det politisk kaos i det nordafrikanske landet.

– Europa må håndtere situasjonen. Jeg kan ikke si at problemet er løst etter at vi har gitt 80 millioner euro til Frontex, sier Alfano.

Han framholder at menneskesmuglere tjener store penger på trafikken, og at de ofte sender ut nødsignal bare noen få mil utenfor Libyas kyst.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus