Sprengstoff funnet på flere adresser i Sandnes

Politiet har funnet sprengstoff på ytterligere to adresser tilknyttet 43-åringen som tidligere i uka ble siktet for heleri av militært sprengstoff i Sandnes i Rogaland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store mengder sprengstoff ble mandag kveld funnet nedgravd i en hage i bydelen Figgjo. Den 43 år gamle huseieren ble pågrepet.

– Vi har søkt på ytterligere to adresser som den siktede har tilknytning til, og vi har gjort funn begge steder, sier politiadvokat Åshild Ravndal ved Sandnes politistasjon til Aftenbladet onsdag.

Les også: Store mengder sprengstoff funnet i Sandnes

Politiet ber om at mannen varetektsfengsles i fire uker når han torsdag fremstilles for varetekt i Jæren tingrett.

– Siktede har gitt en forklaring på hvor han har fått tak i det som var gravd ned på eiendommen på Figgjo, og han har forklart hvorfor han har gravd det ned, sier Ravndal.

Dynamitten som var nedgravd i mannens hage, skal ikke ha vært eksplosjonsfarlig. Politiets bombegruppe fra Oslo bistår med undersøkelsene av sprengstoffunnene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus