Solberg fikk spørsmål om muslimsk skole i Oslo

Statsminister Erna Solberg (H) under spørretimen på Stortinget i Oslo onsdag formiddag. Stortingsrepresentant Trond Giske (Ap) tok opp spørsmålet om friskole.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg (H) under spørretimen på Stortinget i Oslo onsdag formiddag. Stortingsrepresentant Trond Giske (Ap) tok opp spørsmålet om friskole. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Ap frykter grønt lys til en muslimsk skole i Oslo vil føre til at barn i større grad blir sortert i skoler etter religion. Det viktigste er skolens innhold, mener statsminister Erna Solberg (H).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Støtte til religiøse privatskoler ble tema i Stortingets muntlige spørretime onsdag. Tidligere i uka ble det kjent at Utdanningsdirektoratet har gitt klarsignal for en muslimsk skole i Oslo.

– Arbeiderpartiet er bekymret over en utvikling hvor flere barn sorteres i skoler etter religiøst ståsted. Dette skjer til og med før Frp og Høyre gjør de lovendringene som er varslet, og som skal gjøre det enda lettere å starte privatskoler med statsstøtte, sa Arbeiderpartiets Trond Giske.

Han ville vite om statsministeren deler bekymringen over en utvikling «hvor flere og flere barn sorteres i ulike skoler etter religion».

– Og vil regjeringen bruke skjønnsmuligheten som finnes i loven til å si nei til skoler som hindrer inkludering og integrering i det norske samfunnet? spurte Giske.

Les også: Erna Solberg får ros av Utøya-pårørende etter telefonsamtale

Solberg sa i sitt svar at det er utfordrende med skoler som baserer seg på et religiøst grunnlag, og at det er utfordrende med segregering i skolen.

– Men det viktigste er at innholdet i disse skolene bidrar til inkludering, deltakelse og forståelse. Selv om man tillater skoler på et religiøst grunnlag, er det en mulighet til å stille krav til innhold, sa statsministeren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus