Brudd i vekterforhandlingene

Norsk Arbeidsmandsforbund har brutt forhandlingene med NHO Service om forslag til revidert overenskomst for vektere. Dermed går forhandlingene til mekling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Norsk Arbeidsmandsforbund valgte å bryte forhandlingene med NHO Service fordi de ikke vil innfri noe av det som er blitt fremforhandlet i frontfaget, sier forhandlingsleder Erna Hagensen.

NHO Service vil heller ikke innfri noen av kravene til tekstendringer i overenskomsten.

Erna Hagensen sier at hun i forkant hadde gode forhåpninger om å komme til enighet, og er derfor skuffet over at de ikke klarte det.

Dermed går forhandlingene videre til mekling for vekteroverenskomsten. Det vil omfatte rundt 4.300 medlemmer av Norsk Arbeidsmandsforbund.

Noe tidspunkt for mekling er ennå ikke fastsatt.

Partene i meklingen for byggeindustrien ble enige like etter midnatt natt til onsdag. Dermed blir det ikke streik.

Fellesforbundet og Byggenæringens Landsforening (BNL) meklet på vegne av 5.866 medlemmer i Fellesforbundet ansatt i 268 bedrifter, de fleste NHO-bedrifter.

Partene ble enige om et generelt tillegg på 75 øre per time med virkning fra 1. april. Oppgjøret er innenfor rammen på 3,3 prosent, med antatt lokal lønnsglidning på 1,5 prosent.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus