Facebook-bilde kan ha reddet Rylee (3) fra å bli blind

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da Tara Taylor la ut bilde av datteren på Facebook fikk hun skremmende beskjed.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Som mange andre foreldre er Tara Taylor stolt over datteren sin. Etter at tre år gamle Rylee fra Tennessee i USA hadde fikset håret sitt selv, bestemte moren seg å legge ut et bilde av henne.

Det Taylor ikke visste var at bildet trolig kan ha reddet datteren fra å bli blind.

For to venner av småbarnsmoren reagerte på fargen på Rylees venstre øye og oppfordret moren til å ta henne med til en øyelege.

– De sa «Hei, jeg er sikker på at det ikke er noe farlig og at det skyldes belysningen, men din datters øyne er glødende og du burde kanskje få det sjekket ut. Det kan være et tegn på at det kan være et problem med øyet hennes», sier Taylor til WREG.

Les også: Se hva sykepleieren fant i pasientens øre

Kunne mistet synet

Taylor ble bekymret og tok med seg datteren til tre forskjellige barneleger for å sjekke det hele ut. Etter en stund ble Rylee diagnostisert med den sjeldne øyesykdommen Coats' disease.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

DÅRLIG SYN: Rylee ble diagnostisert med den sjeldne øyesykdommen Coats' disease. I dag er hun på bedringens vei. Foto: ABC NewsDÅRLIG SYN: Rylee ble diagnostisert med den sjeldne øyesykdommen Coats' disease. I dag er hun på bedringens vei. Foto: ABC News

Sykdommen forekommer oftest hos gutter.

Legene sier Rylees situasjon var spesiell, men etter to operasjoner har de sett en viss bedring i jentas syn.

Hadde sykdommen blitt oppdaget senere kunne den ført til at Rylee hadde mistet synet på begge øynene.

Les også: Mann (22) fikk nese midt i pannen

– Balanserer på bjelke

Taylor forteller at de aldri har sett noe uvanlig ved datterens øye. Rylee var svært aktiv til tross for at synet hennes stadig ble dårligere.

– Hun satt aldri nærme TV-skjermen. Hun holder også på med gymnastikk og kan gå på en balansebjelke, sier hun.

Lege Jorge Calzada ved øyeklinikken Baptist i Tennessee sier til WREG at det er avgjørende at de oppdager sykdommen på et tidlig tidspunkt.

– Det største problemet vi har med barn er at de ikke sier «Mamma, jeg kan ikke se ut av mitt høyre øye». Når et barn eller foreldrene innrømmer at de ikke kan se, er det ofte når de allerede har mistet synet på begge øynene, sier han.