Se den utrolige videoen:Norsk fallskjermhoppers meteorittmøte går verden rundt

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den norske fallskjermhopperen Anders Helstrups nære møte med en meteoritt i lufta over Østre Æra flyplass i Hedmark forundrer hele verden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det utrolige møtet skjedde for to år siden, men ble kjent først da NRK publiserte videoen torsdag. Forskere fra Naturhistorisk Museum, og Norsk romsenter har konkludert med at det ikke kan være noe annet enn en meteoritt.

Se videoen øverst i artikkelen og døm selv.

– Det kan ikke være noe annet. I hvert fall ikke et gruskorn som faller ut av fallskjermen. Formen er typisk for meteoritter – frisk bruddflate på den ene sida, den andre sida er avrunda, sier geolog Hans Amundsen til NRK.

Verden rundt

Etter at NRK la ut sin reportasje på YouTube med engelsk tekst, har den forundret en hel verden. Videoen har der fått nesten 3 millioner visninger og har blitt omtalt i Huffington Post , britiske Sky News , nederlandske RTL , tyske Spiegel , australske Sydney Herald, ja stort sett over alt.

Les også: Fikk meteoritt i hyttetaket

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange stiller spørsmål om det virkelig er en meteoritt som vises på filmen, og i kommentarfeltet under videoen på YouTube forteller flere at de tror hele videoen er falsk fordi en meteoritt ville falt mye raskere.

Dark flight

Geologene forteller til NRK at meteoritten bremser opp når den når atmosfæren og går inn i en fase som kalles dark fight.

– Det har aldri før skjedd at en meteoritt har blitt filma under dark flight, dette er første gang i verdenshistorien, sier Amundsen til nrk.no.

Ikke funnet

Meteorittentusiaster har lett etter meteoritten i området de siste to årene, men den har fortsatt ikke kommet til rette.

Se også da den siste reisen til en langt større meteor ble fanget på dashbordkameraet på en politibil i Canada i fjor høst: