Mulla Krekar avhørt av tysk terrorpoliti

Mulla Krekar har blitt avhørt av tysk politi. Foto: NTB scanpix
Mulla Krekar har blitt avhørt av tysk politi. Foto: NTB scanpix

Mulla Krekar er siktet for å ha vært med på å etablere en terrorgruppe i Tyskland, ifølge TV 2. Mandag ble han avhørt i Oslo av tysk politi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Krekar møtte mandag i «terrorsalen» i Oslo tinghus – høysikkerhetssalen, der Anders Behring Breivik sto for retten – fordi han skal ha en forbindelse til et angivelig islamistisk terrornettverk som tysk politi har rullet opp. Ti personer er siktet i saken, ifølge TV 2, som melder at avhørene gjelder ekstremistgruppen Rawt.

De siktede er alle mistenkt for å ha dannet en terroristorganisasjon.

Krekar frykter nå at norske myndigheter skal benytte anledningen til å få ham ut av landet, ved å utlevere ham til Tyskland. Den trusseldømte irakiske kurderen soner en dom på to år og ti måneder og kan ikke sendes til hjemlandet, fordi det er sannsynlig at han da vil bli dømt til døden for terror.

Les også: Mulla Krekar blir ikke prøveløslatt

– Krekar er bekymret for at dette blir sett på som en måte å løse problemet her i Norge, ved å velte saken over til tyske myndigheter, sier Krekars forsvarer, advokat Brynjar Meling.

Ifølge Meling har mulla Krekar ingenting å skjule i forbindelse med den tyske saken og underbygger dette ved å vise til at han ønsket åpne dører under avhørene.

Rawt er en avleggergruppe fra Krekars Ansar al-Islam og har i hovedsak hatt kontakt via internett. Tysk påtalemyndighet mener gruppen skal stå bak finansiering av al-Qaidas kurdiske grupper i Irak.

Les også: Mulla Krekar kaster seg inn i valgkampen

Personvernpolicy