Fant våpen høyt og lavt hos Hells Angels

Gjentatte ganger fant politiet våpen skjult på kreative steder i hovedkvarteret til Hells Angels. Under rettens befaring mandag stilte beboerne seg uforstående til funnene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Talsmann og beboer i Hells Angels-hovedkvarteret Rune Olsgaard fortalte villig for dommer Finn Haugen og de øvrige aktørene i Oslo tingrett hvordan klubbhuset på Alnabru i Oslo blir brukt og gradvis er pusset opp over flere år. Men på spørsmål om konkrete funn, ble han vag og flytende.

– Jeg vet ikke når noen har malt her, jeg har ikke gjort det selv i hvert fall. Men jeg kan sikkert finne det ut, sa han på spørsmål om når vaskerommet i kjelleren på klubbhuset var blitt endret.

Les også: Kripos-sjef får kritikk: Tiet om styreverv i HA-advokats firma

Fant våpen åtte steder

I dette rommet, skjult bak panelet, fant politiet en rekke våpen under en ransaking i 2010. Under befaringen viste politiet fram åtte steder hvor det var funnet skytevåpen de mener har tilknytning til MC-klubbens medlemmer. Politiet har funnet våpen ved fire anledninger, men bare to er med i tiltalen. I 2010 og 2011 ble til sammen 15 skytevåpen funnet på ulike steder inne i bygningen.

Påtalemyndigheten vil inndra hele eiendommen til fordel for statskassen ettersom den mener selve bygget er brukt til kriminelle formål. Ikke på noen av skytevåpnene som er omfattet av tiltalen, er det funnet fingeravtrykk eller DNA-spor. Aktor mener dette skyldes at klubbens medlemmer har fjernet sporene for at ingen enkeltpersoner skal kunne stilles til ansvar for funnene.

– Oppbevart av HA

– Etter påtalemyndighetens syn er disse våpnene oppbevart av sentrale medlemmer i Hells Angels og i full forståelse med klubben. Dette er gjort på vegne av HA i Oslo, sier aktor Carl Graff Hartmann til NTB.

Ikke en kvadratmeter er ubenyttet i det tre etasjer svartmalte klubbhuset ved E6 på Alnabru i Oslo. Første etasje inneholder kjøkken, spiserom med langbord og en bar med sofakrok. I andre etasje ligger en TV-stue og soverommene til tre av medlemmene. På loftet er det rom for to prøvemedlemmer. Våpnene ble funnet i kjelleren, i TV-stua, i baren og i avlukker i trappene.

Håper på forståelse

Statsadvokaten håper på forståelse fra dommer Finn Haugen når han vil argumentere for at våpnene var ment til bruk dersom klubben ble angrepet.

Det er satt av nesten to uker i retten til saken som ligger an til å bli en prøvestein for rettsvesenet. Ingen konkrete personer kan knyttes til våpnene som ble funnet. Derfor forsøker påtalemyndigheten å ramme klubben isteden. Dette mener Olsgaard er dypt urimelig.

– Nå har vi sittet i retten i fire dager, og spørsmålet om disse våpnene har kanskje vært tema i 10 prosent av den tiden. Dette handler om politikk og om Politidirektoratets handlingsplan. At en hel klubb skal måtte ta ansvar for det en eller noe få medlemmer har gjort, blir helt feil, sier talsmannen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus