Kronprinsessen forteller om sin livsreise med bøker

Kronprinsesse Mette-Marit, her under det. 74. bibliotekmøtet i Trondheim. Foto: Ned Alley/NTB scanpix
Kronprinsesse Mette-Marit, her under det. 74. bibliotekmøtet i Trondheim. Foto: Ned Alley/NTB scanpix

Bokormen Mette-Marit gleder seg til de neste to dagene. Da skal hun reise med tog fra Bodø til Stjørdal og snakke om bøkene som har betydd mest for henne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag formiddag stilte hun opp til intervju med NRK bok på Twitter og svarte på innsendte spørsmål. Blant annet forklarte hun bakgrunnen for ukas reise:

– Jeg hadde lyst til å formidle min store leseglede. Jeg er også glad i tog. På tog reiser vi langsomt. Som i bøkene, sier Mette-Marit.

I det siste har kronprinsessen og hennes følgere delt sine favorittbøker med hashtagen #minbok på Twitter. De neste dagene skal flere gjøre det samme på den litterære togreisen i Nordland og Trøndelag. Ikke minst skal folk få vite mer om hvilke bøker som har betydd mest for kronprinsessen som barn, ungdom og voksen.

Kronprinsessen pleide å gå på biblioteket som barn, og har et sterkt forhold til å gå rundt blant alle historiene:

– I barndommen var Anne Kat. Vestly, Astrid Lindgren og Roald Dahl viktige. Men den store boka fra barndommen er Brødrene Løvehjerte

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus