Munch-museet kan bli en milliard dyrere enn planlagt

Munch-museet i Bjørvika kan bli dyrere enn antatt, ifølge NRKs beregninger.
Munch-museet i Bjørvika kan bli dyrere enn antatt, ifølge NRKs beregninger.

Da budsjettrammen for det nye Munch-museet i Bjørvika ble satt til to milliarder kroner, var verken inventar, renteutgifter eller IKT-løsninger med i regnestykket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRK har sammenlignet hvor mye penger som er satt av til disse utgiftspostene til det nye Deichmanske hovedbibliotek.

Dersom prisen er tilsvarende for Munch-museet, vil prislappen havne på over 2,8 milliarder kroner, ifølge kanalens beregninger.

– Hvis vi sammenligner ekstrakostnadene som kom på Deichmanske hovedbibliotek, etter det stadiet som Lambda nå er på, så er det ikke usannsynlig at prislappen øker med en milliard kroner, sier Frps finanspolitiske talsmann Jøran Kallmyr.

Les også: Nytt Munch-museum vedtatt i Oslo bystyre

Byråd for kultur Hallstein Bjercke (V) sier at deler av sammenligningen er relevant, men at interiør- og IKT-utgiftene blir lavere for Munch-museet enn for biblioteket.

Han sier kommunen har fortalt om de kostnadene de kjenner til, men at detaljene først blir klare når prosjektet er kvalitetssikret i juni.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus