En person omkom i ulykke etter politijakt i Agder

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i 30-årene omkom i en trafikkulykke i Lindesnes etter en politijakt natt til mandag. Spesialenheten for politisaker vil etterforske saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ulykken skjedde på E39 ved Vigeland klokken 1.11, opplyste Agder politidistrikt natt til mandag. Mannen i 30-årene var fører av en personbil som kolliderte med et vogntog.

– Det har vært en trafikkulykke med dødelig utfall etter en kort bilforfølgelse av politiet, opplyser operasjonsleder Miriam Stausland i Agder politidistrikt.

Stausland var tilbakeholden med informasjon natt til mandag og sa til NTB at det er Spesialenheten for politisaker som må gi ytterligere informasjon om saken ettersom politiet selv var involvert.

Etterforskes

I Spesialenheten bekrefter Knut Wold, avdelingsleder for etterforskningsavdeling Øst-Norge og påtaleansvarlig i saken, at ulykken rutinemessig vil bli etterforsket. To tjenestemenn fra Spesialenheten var mandag morgen på vei til Kristiansand for å starte etterforskning av politiets rolle i saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Når politiet er involvert i en ulykke vil Spesialenheten undersøke om det er begått noen feil eller noe straffbart. Det vi gjør er å sende etterforskere til Agder politidistrikt for å avhøre involverte polititjenestemenn, sier Wold til NTB.

Wold kunne mandag morgen ikke si noe om årsaken til biljakten. Han kan heller ikke kommentere om den døde var kjent av politiet fra tidligere.

Vitner

Øyenvitner på ulykkesstedet forteller at en personbil og et vogntog hadde synlige skader.

– Jeg hørte smellet fra kollisjonen på cirka én kilometers avstand. Jeg kjørte ned til ulykkesstedet og så det var en personbil og en lastebil med henger lastet med takstein. Politiet og sykebil var der veldig kjapt, bare minutter etter. Personbilen så helt smadret og ødelagt ut, lastebilen også, sier Bastian Størksen til Lindesnes.